Djurriket i Helsingborg » Kantarellsök

Kantarellsök

Del 1 Förberedning

Var beredd tills säsongen för ”skogens guld” börjar. En rolig och nyttig sysselsättning för dig och din hund i skogen eller på marken. På denna kurs lär du dig hur du ska göra för att lära hunden känna igen och markera doften av kantarell. En trevlig kurs som ökar samarbetet mellan dig och hunden samt ger dig möjligheten for att skogspromenaden i framtiden kan resultera in en fylld svampkorg! Alla raser är välkomna, din hund bör helst vara över 1 år och kunna vanlig vardagslydnad. Fika och kursmaterial ingår i kursen.

Del 2 Kantarellkurs

Vi jobbar nu i skogen under delar av kursen. Vi fortsätter med att träna doftdiskriminering och markering av kantareller. Vi tränar uthållighet och koncentration – vi ökar din hunds förmåga hela tiden att kunna jobba koncentrerat genom längre tid och fortfarande markera rätt. Nybörjare börjar på nybörjar nivå, kursen delas upp i två grupper, en grupp för nybörjare och en grupp för dom som er lite mer erfarne.

En rolig och givande kurs för dig och hunden. Vi avslutar sista kursdag med en liten tävling samt en härlig svamprätt! Fika och kursmaterial ingår i kursen.

Del 3 Intensivkurs (endast sommarkurs specifik tid)

Dessa dagar är för dig som under sommaren önskar lära din hund att söka efter ”skogens guld” eller bli ännu bättre. En rolig och nyttig sysselsättning för dig och din hund i skogen eller på marken. På denna kurs lär du dig hur du ska göra för att lära hunden känna igen och markera doften av kantarell och för den mer erfarne utmanar vi hundens nos ännu mer.

Vi träffas på Arken Zoo och går tillsammans till träningsplatsen (5 min avstånd) en av dagarna jobbar vi aktivt ute i skogen. Ha med egen fika och lunchkorg på lördagen. De första 2 ggr har vi med fika. Kursmaterial ingår.

Utbildad djurvårdare från Aalborg Zoo i DK, specialiserad inom träning av djurparksdjur med positiv förstärkning/ klickerträning. Har arbetat på olika djurparker och med att utbilda elever inom zoobranschen i Danmark. Vidareutbildat sig i bl.a. USA, England och Tyskland. Utbildad IMMI hundinstruktör och är examinerad Service- och Signalhundsinstruktör.

Lämna en kommentar

*

13 − fyra =

captcha *