Djurriket i Helsingborg » Aktiveringskurser

Aktiveringskurser

Aktiveringsmix

Här tränar vi och provar på en kombination av flera olika typer av aktivering. En rolig kurs som ger dig massor av inspiration till nyttig aktivering samt hur du och hunden kan ha roligt tillsammans i vardagen. Förkunskaper: Inga. Kursmaterial ingår.Vi tränar:

  • roliga trix som stärker samarbetet och kontakten
  • balansarbete som ökar hundens koncentrationsförmåga och kroppskontroll
  • Vi provar på klossträning & rally lydnad
  • du lär dig nyttiga och roliga övningar i nosarbete som lätt går att träna i vardagen

Halvdagsläger balansarbete

För alla åldrar eller hela familjen

Under dessa två halvdagar jobbar vi med klossträning och annan typ av balansarbete: Klossarbete innebär att lära hunden bakdelskontroll – vid klossträning lär vi hundarna att stå med frambenen på en kloss och snurra runt på stället – inklusive kunna snurra både höger och vänster. Hunden lär sig att kontrollera sin bakdel genom att bara snurra med bakbenen (när hunden blir riktig duktig lägger vi på forsättningskursen också att kunna kontrollera frambenen och senare kunna skilja mellan de olika ben)

Tränar du lydnad kan detta vara till hjälp att lära hunden en bra grundposition (fot) eller hålla positionen oavsett hur föraren går, backar eller svänger – eller att få en följsam hund på promenaden. För att lära in detta och finslipa momentet använder vi klicker (har du inte tränat med klicker innan, rekommenderar vi vår introkurs till klicker på 2 x 1 timme eller en annan kurs vart du lär dig att använda klicker). Under dagarna får du lära dig om:

  • träna med klicker vid klossträning
  • timing och belöning
  • fri shaping
  • luring
  • andra övningar i form av roliga trix var vi håller på med balansarbete

En mycket rolig aktivitet som går alldeles bra att arbete med inomhus när det regnar eller är kallt ute. Inga förkundskapar krävs. Vid balansarbete får hunden använda hjärnan en hel del samt inklusive att den också jobbar med kroppen – en bra kombination för många hundar av mentalt ocb fysisk stimulering. Förkunskaper: att hunden är inklickat, ålder minimum 6 månader (obs, är hunden inte inklickat beställ en 1 privatträning till halva priset när du bokar dinplast på kursen, så löser vi det!). Max 8 deltagare på kursen.

Dog Parkour

Dogparkour är balansträning för din hund! En bra balans ger hunden en bra kroppskontroll och gör bland annat att hunden blir mer självsäker, också i andra situationer. Här lär du din hund att balansera, ta sig över, under och igenom olika typer av hinder – det bästa av detta är att dessa hindar redan finns i omgivningen! Du kanske inte har tänkt på det innan, men omgivningen är full av möjligheter! Denna typ av träning är dessutom med till att förbättre kontakten mellan dog och din hund, inklusive att den blir mer följsam.

Dogparkour har många positiva effekter på hunden, detta förutsatt att träningen bygger på positiv förstärkning Hundens koncentrationsförmågan ökar, musklerna utvecklas och självkänslan stärks plus att är roligt att träna hund! En fantastisk rolig och bra aktivering för hunden – både mentalt och fysiskt! Kursmaterial ingår i kursen!

Aktivering & Nosarbete

Att aktivera hunden med nosarbete är kanske bästa sättet att berika din hund? Att låta hunden arbeta med nosen är tillsammans med andra roliga aktiviteter något av det bästa du kan göra. Har din hund mycket energi då är detta en perfekt aktivering eftersom nosarbete är väldigt tröttande för hundar – det har även en stressminskande effekt och ökar självförtroende hos den osäkra hunden samtidigt med att hunden får utlopp för ett av sina grundläggande behov.

På denna kurs få du inspiration till roliga och nyttiga aktiviteter som du kan använda inomhus när det är kallt ute – övningarna går så klart också att göra utomhus, så vill du göra promenaden extra roligt kan du ta med dig övningarna ut i ”snön” . En kul kurs vart du lär din hund att känna igen och markera olika doftämen, i USA är kursen känd under namnet ”Nosework” och och har blivit ett sånt hit bland private hundägare att där idag tävlas i den.

Perfekt för alla som vill och behöver göra något nyttigt med hunden under den lite kallare tid på hösten eller vintern, eller för dig som önskar att träna tillsammans med andra hundar under lättare former var hunden också behöver social träning. Inga förkundskapar krävs – för alla i alla åldra! En rolig och givande kurs. Max 6 deltagare på kursen. Kursmaterial ingår i kursen!

Utbildad djurvårdare från Aalborg Zoo i DK, specialiserad inom träning av djurparksdjur med positiv förstärkning/ klickerträning. Har arbetat på olika djurparker och med att utbilda elever inom zoobranschen i Danmark. Vidareutbildat sig i bl.a. USA, England och Tyskland. Utbildad IMMI hundinstruktör och är examinerad Service- och Signalhundsinstruktör.

Lämna en kommentar

*

nitton − arton =

captcha *