Djurriket i Helsingborg » Den Äldre hunden & katten

Den Äldre hunden & katten

Den äldre hunden och katten

Vad händer i kroppen djuret blir äldre? Känns det jobbigt när du kommer in med din pigga, glada, hund eller katt i sina bästa år och vi kallar den ”gammal” eller ”mogen medelålder”? (5-10 år beroende på ras) Faktum är att ditt husdjur inte bara åldras på utsidan utan börjar långt tidigare åldras på insidan. Det tar ett kvalitativt foder hänsyn till och försöker förebygga.

Många medelålders hundar och katter blir stela i sina leder och tappar rörlighet. Genom att tillsätta glykosamin och kondriotinsulfat bygger vi upp lederna och omega3-fettsyror minskar inflammationer i lederna. Ett lägre kaloriinnehåll minskar risken för övervikt som sliter på lederna.

De får också svårare att ta upp näringen i fodret från tarmen och behöver extra hjälp för att hålla tarmen frisk och arbetande. I fodret sker detta genom extra fibrer för tarmens arbete och extra lättåtkomlig näring.

Pälsen blir tunnare, glesare och mjällar oftare, det kan leda till klåda, ömhet och ökad risk för hudinfektioner. Ökat innehåll av Omega-3 och -6 fettsyror hjälper med att hålla pälsen i trim.

Munhälsan försämras med åldern och många av de seniorfoder vi säljer innehåller ämnen som minskar mängden plack som ombildas till tandsten (läs mer under hundens munhygien)

Som ägare till butiken har jag en djurvårdsutbildning i botten och sedan byggt på med otaliga jobb inom flera branscher. Hemma hos oss har de flesta djur bott men akvaristiken ligger mig varmast om hjärtat. Nere i butiken arbetar jag mest "i kulisserna" med pappersarbete, mailkontakt, hemsidan, kluriga kundbeställningar och luriga frågor :)

Lämna en kommentar

*

ett × 5 =

captcha *