Hund

I Sverige finns idag runt 950 000 hundar -c:a en i vart 5:e hushåll!! Undersökningar säger att så mycket som 97% av våra hundars primära funktion är att vara soffvärmare och vifta på svansen. Det slår vår mänskliga arbetslöshet ganska bra… Och inte ens hälften av Sveriges hundar får promenera och aktivera sig mer än en timme varje dag -skandal. Att vara hundägare är ett stort ansvar. Hunden är en familjemedlem som kan innebära stora förändringar i hemmet. En hund behöver sällskap och sysselsättning ett antal timmar per dag och hundägandet drar med sig många extra kostnader. Det är ingen du kan skjuta åt sidan om du inte hinner eller känner för att umgås. I gengäld kan hundägandet utveckla sig till en passion med en ny älskad familjemedlem.

Hos oss hittar Du allt som behövs för att dina hundar ska må bra. du hittar en bred variation av foder, tillskott, terrarier och hjälpmedel som förenklar din djurhållning. Är Du på jakt efter något speciellt? Bara ring, maila eller kom inom så ska vi säkert kunna fixa det till dig!

Vi säljer ett brett sortiment av hundfoder av god kvalitet med riktig sammansättning för din hund. Alla kan säkert vara överens om att vad hunden äter är viktigt, precis som det är för oss människor. Vi erbjuder även alla våra foders storkunds, jägar och uppfödarrabatter!

10641249_10152461087342561_8324110280561971705_n

10671294_10152461087352561_5311037295352694666_n Ett axplock av läckra halsband.

Viktigt att tänka på:

  • Det är idag lag på att alla hundar ska vara registrerade i Centrala hundregistret. Har du missat det? Ring Jordbruksverkets hundgrupp på 08-15 64 60 eller maila på hundregistret@sjv.se.
  • Transportbur/Bilbur eller säkerhetsbälte. Det sker flera olyckor med bilar som tappat kontrollen pga. lös hund eller katt i bilen -Så för ALLAS säkerhet, både er, djurets och medtrafikanter -ha bur eller bälte! Det finns ingen tydlig lag som kräver att hunden är fastspänd eller i bur under färd, men hunden kan tolkas som ”last” i lagens mening och lagen säger att ”lasten” ska vara säkrad så att den inte kan skada passagerare etc. vid färd. Alltså kan polis döma till böter om ”lasten” inte är säkrad.
  • Om du vill bada i havet med din hund får hunden inte vara på allmänna badplatser! Det finns särskilda hundbadplatser runt Helsingborg! Ring turistbyrån på 042-10 43 50 eller maila till turistbyran@helsingborg.se så skickar de över en broschyr med alla badplatser i Helsingborgs kommun.
  • Att försäkra sin hund innebär en ekonomisk trygghet om hunden skulle bli skadad eller sjuk. Kostnaderna för veterinärbesök kan blir rejält kännbara ändå, men iallafall mer hanterbara. När du ringer försäkrings-bolaget bör du ha ID:nr, hundens registreringsnr, valpens pris och ev. medlems-nummer i SKK. Här finner du de största försäkringsbolagen.
    www.agria.se * www.sveland.se * www.if.se * www.folksam.se * www.trygghansa.se

Infobladen som ligger som blogginlägg nedan är välmatade med information. Upptäcker Du något konstigt eller tycker att vi missat något, kontakta oss gärna.

Bra länkar

www.zookoll.se
www.zoonen.com
www.zoopet.com
www.djurvanner.se
www.hundsnack.nu
www.vovve.net
www.blandis.se
www.swba.net WeightPull klubbarna
www.k9.se (Mängder av olika länkar till hundsidor)
www.hbgbk.com (Helsingborgs brukshundsklubb)
www.raadalen.se (Råådalen’s brukshundsklubb)
www.hundis.nu (Hundskyddsföreningen Hundis)
www.skk.se (Svenska Kennelklubben)
www.akc.org (American Kennel Club)
www.elisabeth.ljungberg.just.nu (Gör hundporträtt)
www.anniesart.com (Gör hundporträtt)
www.magrenh.se (Gör hundporträtt)
www.uwsp.edu/psych/dog/dog.htm (En sida med oändligt mycket träningstips)
www.hattifnatt.com/aktivering/ (En kul aktiveringssida med många trix)
www.backetomta.se (En sida med många bra klickertips mm)
www.brodyrmarken.com/hundbrodyr.htm (Säljer brodyrmärken på massor av hundraser)
www.fidos.se (Charlotte Swanstein’s sida)
www.lifestone.com (Spara dina minnen på ett vackert sätt)
www.dinvet.nu (Din veterinär, väla)
www.peteducation.com
www.netdyredoktor.dk